لیست اختراعات علي بابائي
پروژه مذكور در راستاي افزايش روند توليد و ارتقاء بهره وري در سالن مونتاژ ۲ راه اندازي گرديد. با توجه به آناليز توقفات خط در طول روز و نامشخص بودن زمان و مكان دقيق اكثر توقفات لحظه ايي و با امكانات موجود پروژه مديريت توقفات خط مونتاژ در چند مرحله از قبيل ساخت برد الكترونيكي نمايشگر با هزينه شخصي - برنامه نويسي نرم افزار جهت تفكيك توقفات (توليد-تعميرات-تغذيه خطوط ) و همچنين ساخت و راه اندازي چهار سري تابلو نمايشگر در نقاط مختلف سالن جهت پوشش كامل در راستاي اطلاع رساني سريع و... اجرا شد. از ويژگيهاي مهم طرح مي توان به هزينه كم ساخت و شفاف سازي و اطلاع رساني در تمام نقاط سالن و تاثير چشمگير در كاهش توقفات لحظه اي نام برد كه اين آمار به طور متوسط توقفات لحظه ايي در هر شيفت كاري را از تعداد ۱۸ به عدد ۷ رسانده كه اين امر در بازه زماني يكساله با توجه به ۲۸۰ روز كاري و سرعت متوسط ۲۲ خودرو در ساعت باعث افزايش امكان فروش تا مبلغ ۰۰۰ / ۰۰۰ / 470/و8 تومان در سال گرديده است.
آسكوربيك اسيد يا ويتامينC يكي از ويتامين هاي محلول در آب است كه خاصيت آنتي اكسيدان دارد. با توجه به نقش ويتامين C در تغذيه ي روزانه و نقش آن در برخي آزمايش هاي پزشكي، اندازه گيري دقيق اين ويتامين در نمونه هاي حقيقي مثل ادرار و سرم خون انساني از ويژگي و اهميت بالايي برخوردار است. بنابرين توسعه يك روش ساده و سريع در اندازه گيري آسكوربيك اسيد ضروري به نظر مي رسد. الكترود ارائه شده از جانب ما براي اندازه گيري آسكوربيك اسيد بر اساس اصلاح سطح الكترودهاي كربن شيشه اي (GCE) با اصلاحگر كامپوزيتي ساخته شده و با روشهاي الكتروشيميايي شامل: ولتامتري چرخه اي- پالس تفاضلي -كرونوآمپرومتري) مي باشد كه اين روش در مقايسه با ساير الكترودها (كه بر اساس اصلاح كننده هاي متفاوتي گزارش شده اند) از مزايايي از قبيل پايداري بسيار خوب الكترود در محلول، حساسيت بالا، گستره خطي وسيع و حدّ تشخيص پايين برخوردار است. در نتيجه يك اصلاح كننده جديد براي اندازه گيري آسكوربيك اسيد به كمك الكترود كربن شيشه اي ارائه شده است.
بيماري پاركينسون نوعي بيماري عصبي است كه براي درمان بيماران مبتلا به آن از لوو دوپا استفاده مي گردد. اما يك مشكل خاص در اين زمينه وجود دارد چرا كه در طول درمان با لوو دوپا، محتواي سروتنين در پلاكت بيماران پاركينسون كاهش مي يابد. همچنين تومور هاي مختلف از سيستم سمپاتو آدرنال به وسيله اندازه گيري كاتكول آمين ها و / يا متابوليت هاي آنها در ادرار و خون تشخيص داده مي شوند. از اين رو، ابداعات و يا توسعه روشهايي براي اندازه گيري همزمان لوو دوپا و سروتنين از اهميت بسيار زيادي در تشخيص هاي پزشكي برخوردار است. سنسور ارائه شده از جانب ما براي اندازه گيري همزمان دو ماده بيولوژيكي فوق بر اساس اصلاح سطح الكترودهاي مايع يوني- كربني با كامپوزيتي ابداعي و با روشهاي الكتروشيميايي (شامل: ولتامتري چرخه اي - پالس تفاضلي) مي باشد كه اين روش در مقايسه با ساير سنسورها (كه بر اساس اصلاح كننده هاي متفاوتي گزارش شده اند) از مزايايي از قبيل پايداري بسيار خوب، حساسيت بالا، گستره خطي وسيع و حدّ تشخيص پايين برخوردار است.
عنوان اختراع : مكانيزم دو دسته اي جراحي مغز حيوانات آزمايشگاهي با قابليت حركتي سه محورخطي و دو محور دوراني در هر دسته با دقت 0.1 ميلي متر در آزمايشگاههاي فيزيولوژي و فارماكولوژي توسط دستگاهاي پيشرفته ي اندازه گيري رفتار حيوان بعد از تزريق دارو را مشاهده مي كنند و نتيجه و تاثير دارو بر حيوان مورد مطالعه قرار گرفته و پس از اطمينان كامل از صحت تاثير دارو آن را براي استفاده انساني آماده مي كنند . دستگاها و وسايل اندازه گيري آزمايشگاهي تاثير زيادي در صحت و سرعت آزمايشها دارند از اين رو طراحي و ساخت اين اين دستگاها از اهميت بالايي برخوردار هستند اين اهميت باعث شده كه دستگاههاي آزمايشگاهي روز به روز در حال اصلاح و بهتر شدن باشند . در نمونه اي از اين دستگاهها كه دستگاه مورد بحث ما مي باشد دستگاه تاثير خيلي زيادي در صحت نتايج آزمايش دارد . در برخي از آزمايشها پس ازتزريق دارو به حيوان بايد تاثير دارو بر عكس العمل هاي مغزي آن اندازه گيري شود . اين كار با خواندن سيگنالهاي مغزي به وسيله الكترودهايي كه داخل مغز قرار گذاشته مي شود انجام مي گيرد . مكان قرار گذاشتن الكترود ها و همچنين عدم تكان خوردن الكترود در حين آزمايش از پارامترهاي اصلي آزمايش محسوب مي شود . با توجه به كوچك بودن مغز حيوانات آزمايشگاهي عمل الكترودگذاري را بايد توسط يك ابزار بسيار دقيق و پايدار انجام داد . هدف از اين اختراع ساخت دستگاهي دقيق و پايدار براي الكترود گذاري بر مغز حيوانات آزمايشگاهي مي باشد .
مشكلات مربوط به پيشينه اختراع: وجود سنگ در كليه ها مثانه و مجاري ادراري از بيماري هاي شايعي است كه از اوايل قرن بيستم به صورت يك معضل سلامتي در كشورهاي صنعتي و پيشرفته مطرح گشت و شيوع آن روز به روز بيشتر گشته و امروزه آمار شيوع آن در جوامع مختلف بين 1 – 20% گزارش شده است. شيوع سنگ هاي كليوي يا urolithiasis در ايران نيز بالا بوده و به علت تغييرات در سبك زندگي رو به افزايش است. آناليز تركيبات موجود در سنگ هاي كليوي براي مشخص كردن عامل و پاتوفيزيولوژي تشكيل سنگ بسيار اهميت دارد و مي تواند در جهت جلوگيري از عودهاي مكرر بسيار سودمند و مفيد باشد زيرا عودهاي مكرر در اين بيماري بسيار شايع است و گفته مي شود در بيش از نيمي از موارد طي هشت سال بروز مجدد سنگ رخ داده است. در جهت جلوگيري از اين عودهاي مكرر ضروري است كه تركيبات سنگ دفع شده مشخص گشته و راهكارهاي پيشگيرانه به بيمار توصيه گردد. در آزمايشگاه هاي روتين براي آناليز سنگ هاي كليوي ابتدا نمونه مورد نظر بايد در هاون كوبيده شود و به صورت پودر در آورده شود و سپس به صورت محلول درآورده شود و ساير آزمايشات روي آن انجام شود. كوبيدن سنگ در هاون مشكلات زيادي دارد كه به آن اشاره مي شود: 1. توليد airosole و آلودگي تنفسي مي كند. 2. بعضي از سنگ ها مخصوصاً سنگ هاي از جنس كلسيم اگزالات بسيار سخت بوده و كوبيدن آن و پودر كردن آن مشكل بوده و حتي گاهي لايه هاي داخلي آن پودر نمي شود و قطعات بزرگ باعث جواب هاي خطا در آزمايش شده و درصد مواد تشكيل دهنده سنگ به خوبي مشخص نگردد. 3. كوبيدن سنگ ها زمان زيادي را از پرسنل گرفته و باعث خستگي آنها شده و در انجام ساير مراحل تست اختلال ايجاد مي كند. 4. با توجه به اين مشكلات طراحي يك دستگاه يا ربات كه بتواند نمونه هاي سنگ هاي كليوي را كاملاً و به طور يكسان پودر كرده و براي مراحل بعدي آماده كند مي تواند در رفع معضلات كمك زيادي نمايد.
عنوان اختراع : دستگاه اندازه گيري تاثير داروها بر آستانه تحمل درد ، ناشي از گرم شدن دست و پاي حيوانات آزمايشگاهي زمينه فني اختراع : الكترونيك ، مهندسي پزشكي در آزمايشگاه هاي رفتار شناسي تاثير انواع داروها بر حيوانات اندازه گيري مي شود . بخشي از اين آزمايشها مربوط به داروهاي مسكن و ضد درد مي باشد . در اين آزمايش ها توسط ابزارهايي ابتدا درد ساخته شده و به بدن حيوان انتقال داده مي شود سپس تاثيرات آن را اندازه گيري مي كنند . در يكي از اين آزمايشها بايد تاثير دارو ضد درد بر روي داغ شدن دست و پاي حيوان اندازه گيري شود . در اين اختراع توسط يك المنت يك صفحه آلمينيومي در دماي تنظيم شده اي گرم مي شود ، با قرار دادن حيوان روي صفحه داغ اين دستگاه ميزان تحمل درد (آستانه تحمل درد) آن اندازه گيري مي شود . از لحظه قرار دادن حيوان روي دستگاه تا زماني كه حيوان به دليل داغ شدن دست و پاي خود تلاش مي كند از روي صفحه به پايين بپرد توسط دستگاه ثبت مي شود . اين آزمايش دو بار صورت مي گيرد ، يك بار با تزريق دارو و بار ديگر بدونه تزريق دارو . اختلاف زماني دو آزمايش را مي توان تاثير دارو دانست .
خلاصه اختراع عنوان اختراع : مبدل درب ظروف زمينه فني اختراع : اين اختراع در زمينه نيازهاي انساني شاخه لوازم خانگي و زيرشاخه آشپزي ميباشد . تمام تابه و قابلمه هاي مورد استفاده در منازل داراي دربهايي هستند كه نقش نگهداري و حبس بخار در حين پخت غذا را بعهده دارند . هنگام سرخ كردن و جوشاندن مواد خوراكي با استفاده از دربهاي موجود همه بخار درون ظرف حبس ميشود كه اين بخار و تشكيل قطرات آب مشكلاتي براي آشپزي بوجود مياورد كه عبارتند از : الف - سوختن سريع تر روغن ب – بخارپز شدن موادغذايي قبل از سرخ شدن سريع كه اين خود باعث خروج مايعات و مواد مغضي آنها ميشود . ج – طولاني تر شدن زمان سرخ كردن و جوشاندن مواد بديهي است كه عدم استفاده از درب هم در اين مواقع مشكل : پاشش روغن و مايعات به بيرون ظرف و آلودگي محيط آشپزخانه را بهمراه دارد . عملكرد اين اختراع تبديل دربهاي موجود به دربي مناسب براي رفع مشكلات ذكر شده است . اين وسيله بروي درب ظرف نصب ميشود و هنگام استفاده بين درب و ظرف قرار ميگيرد تا با ايجاد يك فاصله مشخص ضمن خروج بخار جلوي پاشش روغن و مايعات به بيرون ظرف را بگيرد . پس با اين اختراع دربهاي موجود داراي دو كاربرد مي باشند . طبق نقشه هاي ضميمه
موارد یافت شده: 38